Heb je wel eens nagedacht over hoeveel jij waard bent?

On 5 juli 2017

Als je mij al een tijd volgt weet je dat wij van Iuliano Intelligent Marketing ondernemers helpen meer winst te maken door hun aanbod slim te integreren in een winstgevend businessmodel.

Ja logisch toch, meer geld verdienen is wat jij wilt met je bedrijf?

Objectief gezien is dat zo, maar de realiteit wijst anders uit.

Als het aankomt op laten groeien van een bedrijf – met name als je dit doen vanuit een fantastisch idee dat je hebt en dit de wereld in wil slingeren om het verschil wil maken, blijken veel ondernemers vast komen te zitten als het gaat om geld.

Als je vastzit rondom geld, heb je mogelijk een issue met de prijsstelling van je diensten en producten.

Als je de verkeerde prijzen kiest, geef je een verkeerde indruk van jouw bedrijf en dit brengt jou financiële zorgen.

Het werk dat ik doe, doe ik al flink wat jaren. Ik heb gemerkt dat het hebben van financiële zorgen een situatie is die vaak voorkomt. Misschien:

– Zou je wel mensen willen inhuren om jou te helpen, maar je kan het je niet veroorloven

– Zou je nieuwe technische software of applicaties willen kopen om je bedrijf gemakkelijker te runnen, maar je hebt geen idee hoe je die investering kunt verantwoorden

– Zou je jezelf meer salaris willen uitkeren zodat je een prettigere lifestyle hebt, maar ‘’de realiteit’’ van je bedrijf zit maar in de weg

Ik wil hier graag mee helpen!

De komende weken zal ik je een aantal mails sturen over prijsstelling (pricing) en het maken van winst. Er zitten ook oefeningen bij.

​​Deze oefeningen ontvangen ook mijn klanten in het Abundance Business Design programma.

Je zal hier aanzienlijk je prijsstrategie mee verbeteren en de groei van je bedrijf een boost geven. Hoe fijn is dat!!

Soms zullen de mails over cijfers gaan, soms over planning en soms over het verhaal dat jij over je bedrijf vertelt. Het heeft allemaal met de pricing van jouw diensten en producten te maken.

Deze mails gaan je veel opleveren. Als jij de betere prijzen van jouw diensten en producten met vertrouwen kan communiceren en daarmee de verbinding aangaat met de juiste klanten, dan kun je echt uit de financiële zorgen komen.

Je ziet dan weer het pad naar investeren in nieuwe technieken, inhuren van mensen en in jezelf naar voren komen. En dat zou wel eens heel snel kunnen gaan.

In mijn volgende mail zal ik je vertellen wat er gebeurde toen ik erachter kwam dat ik heel veel geld liet liggen toen ik nog als freelancer op de Hogeschool Rotterdam werkte waar ik een marketingvak ontwikkelde over businessmodellen en verdienmodellen.

Maar eerst:

Vraag jezelf eens af wat jij zou kunnen doen als jij je huidige winst zou verdubbelen? Wat zou je met dat geld doen?

Vul hier jouw antwoorden in.

Ja, je kan het gerust invullen. Ik lees alle antwoorden hoor 😉

Hou van jezelf!

XXX Petra

P.S.: Als je meer ondernemers kent die deze zomer willen werken aan het verdubbelen van hun winst dan kan je dit blog naar ze sturen.

P.P.S: Vul hier jouw antwoorden in. Geef aan wat je zou doen met extra winst.​​

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *