Waarom je steeds horrorfilms afspeelt in je hoofd

On 6 april 2013

Voor horror hoef je niet naar de film. Horror is elke dag om je heen. Nou ja, als je hierdoor je leven laat leiden. En veel mensen doen dat.

Een van de grootste verlangens van mensen is hun behoefte aan zekerheid. Spanning en avontuur? Live your life to the max? Geef hun portie maar aan fikkie.

Veel mensen zetten daarom ook niet de echte stappen naar hun droom, zoals het serieus opbouwen van hun bedrijf. Ze doen het als een soort hobby erbij of nemen genoegen met een aardige of weinig omzet.

Soms is hun behoefte aan zekerheid is zelfs zo groot  ze offeren hun waarden als vrijheid en ondernemerschap ervoor op. Ze geven op en kiezen voor het vertrouwde, hun comfortzone. Maar ja, zoals je weet, daar valt geen succes te behalen. Ze doven het vuur dat in ze brandt.

Angst hebben is trouwens prima. Je brein is verslaafd aan angst en problemen. Dat komt omdat je brein wil dat je alert bent en jou zo uit de problemen houdt. Dank je brein daarvoor.

Er zijn 2 primaire angsten die iedereen heeft. Deze angsten houden je tegen houden je droom achterna te gaan:

1.    Dat je niet goed genoeg bent

2.    Dat je niet geliefd zal zijn

En weet je wat ik hierover kan vertellen? Deze angsten zijn NOOIT de waarheid. Die angst zit in je hoofd en jij bepaalt of je eraan denkt of niet. Je gedachten bepalen je leven zei de Romeinse keizer Marcus Aurelius al. En ik kan je vertellen: je gedachten bepalen je acties.

Kortom, angst is prima, zolang je maar kiest wanneer jij het inzet als het nodig is en wanneer je het wegzet zodat je jezelf niet tegenhoudt je droom neer te zetten.

Hou van je klanten en van het leven!

P.S.: Wil jij graag een doorbraak naar het bouwen van een sterk bedrijf en je omzet verdubbelen? Op 7 mei a.s. start ik weer mijn Business Breakthrough Programma.

>>>Klik hier als je vrijblijvend een gesprek hierover wil met mij.

Dit is een bijzonder programma voor de meest ambitieuze ondernemers! Ik heb maar een beperkt aantal plaatsen.

>>> Klik hier voor meer informatie over het programma

 

2 reacties to “Waarom je steeds horrorfilms afspeelt in je hoofd”

  • Wat een fijn blog Petra! Heel herkenbaar. Meestal probeer ik idd de angst weg te drukken. Soort van oerreactie. De aan- en uitknop lijkt me een beter alternatief. Dankjewel!

    • Hi Anneke,

      Zeker herkenbaar, ook bij mijzelf. Het ondernemerschap is vaak een behoorlijke worsteling. Geloven in je eigenwaarde is vaak de oplossing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *